Joomla Free Template by FatCow Hosting

Mottónk: Megfelelni a megrendelőinknek, a környezetünknek és a korunknak. Az elektrosztatikus porszórás a korrózióvédelem legkorszerűbb technológiája!

37 ÉVE A KORRÓZIÓVÉDELEM ÉLVONALÁBAN!

KÖRNYEZETVÉDELEM: 37 év alatt 80 tonna oldószeres festék kiváltására került sor!

Porszórás

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (3 Votes)
Pin It

A 37 év működése alatt több, mint 400ezer m2-t festettünk le, ez által kiváltottunk több, mint 80 tonna oldószeres festéket, védve ezzel a környezetünket.

A porszórásról általában

A porszórás a legkorszerűbb környezetbarát felületkezelési eljárás a korrózió védelemben. Alkalmas minden fémfelületre, így a legkeresettebb bevonatnak számit a fémiparban, gépiparban, élelmiszeriparban és egészségügyben. Kiváló korrózióvédelmet nyújt, minőségi esztétikai megjelenéssel és a RAL színárnyalataival. A technológia a RAL színeket tudja fényes, selyem, matt, dombor , effekt hatásokkal is. Továbbiakban elérhetők még: fémhatások, neon színek, króm felületek, antik bevonatok, valamint hőálló és vegyszerálló bevonatok.

Mi az elektrosztatikus porfestés, porszórás, szinterezés?

Az elektrosztatikus porfestés, másnéven a szinterezés, egy korábbi technológia továbbfejlesztése. A módszer célja, hogy a bevonat tartósabb legyen, és sokkal inkább környezetbarát eljárás, mint az oldószeres festés. Az eljárás lényege hogy elektrosztatikusan feltöltik a műanyagot ami polieszter, vagy epoxi-polieszter, a fém tárgy pedig magához vonzza a műanyagot. Az elektroszatikus porszórás technikával szabályozható a rétegvastagság.

A porfestés, elektrosztatikus porszórás, szinterezés során a pornak töltést adunk, a munkadarabot letesteljük. A fém tulajdonképpen magához vonzza a festékport. Ami nem tapad fel a felületre azt általában egy elszívó berendezéssel szívják el, amit ciklonnak neveznek.

A porszórás technológiája

Felűletelőkészítés: Fémfelület tisztítás vegyi kezeléssel, vagy mechanikus homokszórással történik. A vegyi kezelésnél a zsírtalanítást követően a tapadás fokozása érdekében foszfát réteget képeznek a felületen 1-3 mikron vastagságban.
Porszórás: A megtisztított fémfelületre speciális porszóróval egy kabinban a hideg letestelt fémfelületre felszórjuk a műanyagalapú porfestéket, mely a sztatikus feltöltődés következtében megtapad a felületen. A sztatika változtatásával a megtapadt réteg szabályozható.
Beégetés: Konvekcíós vagy légkeveréses kemencében a porszórt elemeket 180-200 C közötti hőtartományban 15-20 perc időtartammal ráolvasszuk a fém felületére.
Az így kapott visszahűlt felület 50-70 mikron rétegvastagságnak felel meg. Ezt a réteget növelni lehet alapozással, dupla porszórással, meleg fémfelülettel akár 150-250 mikronig.

Colorsztatik  6725 Szeged, Nyíl u. 55.

Tel: +36 62 444 089

Mobil: +36 30 9436 223   +36 30 349 5508 

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

View the embedded image gallery online at:
http://www.colorsztatik.hu/porszoras.html#sigFreeId551ce3b8b7

Pin It
Találatok: 9263

   

Az elektrosztatikus porszórás a festés időálló és környezetbarát alternatívája. COLORSZTATIK Szeged
6725 Szeged, Nyíl u. 55. - Tel: +36 62 444 089, Mobil: +36 30 9436 223, email: colorsztatik@gmail.com